RECENSIE: Demain tout commence

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Oftewel: morgen begint alles…

De Franse playboy Samuel (Omar Sy) leidt een relaxed leventje aan de Côte d’Azur. Op een dag staat een van zijn onenightstands, Kristin (Clémence Poésy), voor zijn neus met baby Gloria (Gloria Colston) en de boodschap: “Dit is je dochter.” Zo snel als Kristin verschijnt, zo snel verdwijnt ze ook weer. Maar ze laat Gloria achter…

Zonder na te denken reist Samuel Kristin achterna naar London, om Gloria aan haar terug te geven. Eenmaal in London is er geen spoor te bekennen van Kristin. Ook wordt Samuel ontslagen na de zoveelste waarschuwing, is hij zijn portemonnee kwijt en schuilt hij samen met Gloria voor de regen. In de metro ontmoet hij filmproducer Bernie (Antoine Bertrand), die toevallig ook Frans spreekt en Samuel in eerste instantie probeert te versieren. Samuel legt zijn situatie aan hem uit en beseft dat hij Gloria achtergelaten heeft onderaan de roltrap. Hij twijfelt geen seconde en glijdt van een metershoge roltrap naar beneden, naar Gloria. Dat vadergevoel zit onbewust toch in hem. Bernie kijkt dit aan vol bewondering en biedt Samuel werk aan als stuntman.

Samuels leven is van de ene op de andere dag totaal omgegooid. Waar hij eerst alleen maar aan het feesten was, heeft hij nu opeens de volle verantwoordelijkheid voor een kind. Je ziet hoe hij van alles het beste ervan probeert te maken voor Gloria. Hun huis is één groot speelparadijs. Gloria is zijn persoonlijke vertaler op de filmset en houdt zijn afspraken bij. Ze strikken elkaars veters en doen dansjes op straat. Er ontstaat een liefdevolle band tussen vader en dochter en dat is ontzettend plezierig om naar te kijken. Af en toe een traantje wegpinken is dan ook niet meer dan normaal tijdens deze film vol zielige, maar bovenal vrolijke en grappige scenes.

Acht jaar later komt Kristin weer vanuit het niets opduiken en wilt ze graag een rol spelen in het leven van haar dochter. Wederom gooit ze Samuels leven om. Echter, nu ook die van Gloria. Waar Kristin egoïstisch is, denkt Samuel nog altijd in het belang van zijn dochter en aan het einde van de film begrijp je waarom. Er komen ook steeds meer verrassingen bij. Het einde heeft uiteindelijk een onverwachte wending en roept een hoop emoties en tranen op. Chapeau voor de acteurs en regisseur Hugo Gélin, want wat een ongelofelijk mooie, grappige, zielige en krachtige film tegelijk!