Eindelijk: Miss Journalist ingeschreven bij de KvK

It’s official! Vandaag heb ik, Miss Journalist, na ongeveer twee jaar deze blog te hebben, me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu is Miss Journalist dus officieel een ‘onderneming’ en mag ik mezelf een ZZP’er noemen. SUPER BLIJ!

Hoe is dit zo gekomen?
Voor school volgde ik het vak Freelance, waarbij ik minstens drie verschillende opdrachtgevers moest zoeken en 200 uur in totaal moest freelancen in zes weken tijd. Gewoon fulltime dus.

Ik kreeg bij twee van mijn zes opdrachten de mededeling dat het belangrijk was om een BTW-nummer te hebben. Anders kon ik de opdrachtgever geen factuur sturen, aangezien dat voor hun nadelig werkte met betalen. Zodoende was ik genoodzaakt me in te schrijven bij de Kvk.

Miss Journalist
De KvK-medewerker gaf me een vet lief compliment toen ik me inschreef. “Je hebt echt heel veel geluk met je bedrijfsnaam”, zei hij tegen me. Dat deze bedrijfsnaam niet eerder geregistreerd was, verbaasde ons allebei. Maar lekker belangrijk: Miss Journalist is officieel míjn bedrijf.

Toen ik ooit als schoolopdracht met deze blog begon, moest ik een originele blognaam en onderwerp bedenken. De naam had ik eerder dan het onderwerp, want ik deed destijds mee aan een missverkiezing in Costa Rica en kreeg toen de bijnaam ‘Miss Suriname’. Ook zat ik op dat moment in mijn tweede jaar van de opleiding journalistiek. Die twee dingen bij elkaar zorgden voor een perfecte naam: Miss Journalist.

At your service
Ja, ja. Nu kunt u me officieel inhuren als ‘freelance journalist’. Ik kan aardig wat: schrijven, filmen, editen, foto’s maken, presenteren, redigeren, regisseren, platformen bedenken en vertalen. Als het iets is wat nu niet tussen het rijtje staat, kunt u het me ook altijd vragen, want misschien heb ik wel ergens een verborgen talent. You never know, dus schroomt u niet om contact met me op te nemen!

XX Miss Journalist

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *